woensdag 19 april 2017

Erfgoeddag 23.04.2017 - zorg

Beste,

 

Graag stellen we u het programma voor van aanstaande erfgoeddag. Het thema dit jaar is 'zorg'. Het stadsarchief (ism bibliotheek De Velinx) focust op omgaan met dementie.

 

Programma :

 

10.30u. Bibliotheek: Lezing Kasper Bormans - Auteur van het boek 'Wat Alz?' en bedenker van 'Het Spel van de Verbeelding'.
Wie wil kan voorafgaand aan de lezing genieten van een ontbijt in de RETRO VELINX aan 7 €.
Gelieve voor zowel lezing als ontbijt in te schrijven op 012/80.00.60 of aan de balie van de bibliotheek.

 

14.30u. WZC Aurora: Voorstelling boek 'Onvergetelijk' - Het stadsarchief stelde een dementievriendelijk inspiratieboek samen dat gratis te verkrijgen is voor mantelzorgers en rusthuizen.
Deze publicatie focust op het leven in Tongeren rond de jaren 1950. Aan de hand van oude foto's en liedjes komen tal van herinneringen naar boven.


15u. WZC Aurora: Optreden L&M Band met muziek uit 'de tijd van toen' - Het muzikale geheugen is het geheugen dat het langste standhoudt. Muziek kan mensen met dementie helemaal laten herleven. Maar zeg nu zelf: wie vindt het nu niet leuk om mee te zingen met de klassiekers van toen?


16u. WZC Aurora: Lezing Ine Leenen - Ine Leenen van het Limburgs Expertisecentrum Dementie 'Contact' bespreekt het gevoelige onderwerp van de communicatie en het omgaan met mensen met dementie.

 

Geen opmerkingen: