dinsdag 6 december 2016

Pakjesmaand is boekenmaand

Tijd om een beetje reclame te maken voor de boeken die de recent verschenen zijn en gaan verschijnen over het Tongerse verleden en erfgoed.

Sport in Tongeren is een fotoboek dat de rijke sporttraditie in de stad in de kijker zet. Honderd foto’s geven een overzicht van de vele sportclubs en belangrijke sportgebeurtenissen in de periode 1890-2016. Het boek is te koop bij Standaard Boekhandel en het stadsarchief aan 5 euro.

Op 1 december werd Zo leefde Tongeren tussen 1870-1970 van Jo Gilissen en Pim Lakay voorgesteld. Het boek behandelt heel wat feiten uit een overgangsperiode in de Tongerse geschiedenis. Het boek is te koop in de Standaardboekhandel en de dagbladwinkels aan 15 euro.

Enkele weken geleden werd Kot & Goed van Georges Willemaers gepresenteerd. In het boek komen heel wat Tongerse cursiefjes van Georges aan bod. Het leuke is dat je een qr-code kan inscannen waarna je de tekst in het Tongers hoort voorgelezen worden. Voor meer info http://www.willemaers.eu/kotengoed/

En op maandag 12 december wordt het derde deel van Tongeren tijdens de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. De drie delen zijn vanaf dan te koop in een cadeaubox aan de prijs van 20 euro bij Toerisme Tongeren en de Standaardboekhandel. Aansluitend werd ook een dvd gemaakt door Tijs Posen over hetzelfde onderwerp. Hij verzamelde heel wat unieke getuigenissen en beeldmateriaal. De dvd is te koop aan 7,5 euro.

Geen opmerkingen: